Обратно към блога

Блог

Днес е международен ден без цигарен дим

18.11.2010


Какво ли всъщност означава този ден за нас, българите? Може би поредната скучна новина или пък още един ден, в който  здравните организации ни втълпяват колко вредни са цигарите. Или може би едно голямо НИЩО.

Сега се сещам за онези зловещи надписи на всяка кутия цигари "ПУШЕНЕТО УБИВА", "ПУШЕНЕТО ВРЕДИ СЕРИОЗНО НА ВАС И НА ДРУГИТЕ ОКОЛО ВАС", които с времето са станали част от вредния навик наречен цигари. Та именно тези надписи ни напомнят всеки ден колко нездравословни са цигарите и въпреки това резултата е един и същ: БЪЛГАРИТЕ СМЕ НА ТРЕТО МЯСТО В СВЕТА ПО КОНСУМАЦИЯ НА ЦИГАРИ! Статистиката не се променя с картинки и надписи. За съжаление българите са част от почти всяка мрачна статистика и то не защото правителството, закона или някой друг е виновен, а защото самите ние носим вината и отровата в себе си.

Нека забравим днескашния ден, нека забравим покъртителните надписи по нашите цигарени кутии и се замислим за едно: Нима искаме винаги да се намираме на дъното на Европа, нима искаме да сме първенци в най-лошите класации, нима не искаме по-хубав живот? Вината е в нас и докато не я осъзнаем, трябва да се срамуваме от нас самите!

За всички пушачи: Честит международен ден без цигарен дим!

А за всички непушачи: Честити Ви останали 364 международни дни с цигарен дим!

 

Сподели: Свежо
с. Лозенец | ул. Преображенска 18 (до централен плаж) | Тел.: (00359) 0895-680-595 | E-mail: info@luxor-lozenets.com